Vanuit het UWV beveiliger worden

Volg een betaalde MBO-opleiding met zekerheid op een baan.

 

Ben jij op zoek naar een baan? En heb je momenteel een uitkering via het UWV? Via Security Network heb jij de mogelijkheid om je kosteloos om te scholen tot beveiliger. Binnen onze organisatie kun je de opleiding volgen, stagelopen en gegarandeerd aan de slag als beveiliger.

 

MBO Beveiliger 2
Deze uitdagende opleiding stoomt je klaar voor het werken in de beveiliging. Je wordt opgeleid voor het beveiligen van objecten, bedrijven en evenementen. Na afronding heb je een erkend MBO-diploma op zak en kun je aan de slag als horecaportier, beveiliger van evenementen of mobiele surveillant.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?
Als beveiliger ben je de ogen en oren op een locatie. Daarom leer je onveilige of afwijkende situaties te herkennen. Je leert mensen op een prettige manier aan te spreken op hun gedrag. Hoe je jouw rust bewaart en die overbrengt op de mensen die je beveiligt. Ook het op een prettige manier aanspreken van mensen op hun gedrag krijg je onder de knie. Daarnaast krijg je ook theorie: met welke regels heb je allemaal te maken. 

Q&A

Hoeveel kost deze opleiding?
Als je momenteel een uitkering van het UWV hebt, dan kun je in veel gevallen kosteloos de opleiding volgen. Het UWV bekijkt of je de opleiding nodig hebt om werk te vinden. Als dat zo is, betaalt het UWV de opleiding en hoef je tijdens je opleiding niet of minder vaak te solliciteren.

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 16 weken. Heb je al een MBO-2 opleiding of een Event Security Officer-pas? Dan heb je vrijstelling en duurt de opleiding korter.

Hoe weet ik of de opleiding iets voor mij is?
Onderaan deze pagina kun je de brochure ‘Beveiliger worden’ downloaden. Deze geeft antwoord op vragen als: Welke soorten beveiliging zijn er? Wat doet een beveiliger nu eigenlijk? Wat houd de opleiding in? Wat is het salaris? Dit geeft jou een heel goed beeld van het beroep beveiliger.

Ik heb interesse. Wat kan ik het beste doen?
Neem contact met ons op. Dan bespreken we jouw mogelijkheden en beantwoorden we je vragen. Wil je starten? Benader dan eerst jouw contactpersoon van het UWV. Dat kan een werkcoach zijn of een adviseur van een Leerwerkloket of Werkgeversservicepunt.

Zij ging je voor...

Daniëlla de Winter
Volgde de opleiding MBO Beveiliger 2 en werkt nu als beveiliger binnen Security Network

“Ik was werkzaam in de horeca. Hier werd echter mijn contract teruggezet in uren vanwege de situatie rondom corona. Het gevolg: een WW-uitkering via het UWV. Ik ben opzoek gegaan naar wat anders en kwam in contact met iemand die Hoofd Beveiliging was.

Al vrij snel dacht ik: ja, dit past bij mij. Daarna heb ik direct contact opgenomen met het UWV. Ik vertelde mijn werkcoach dat ik me graag wilde laten omscholen tot beveiliger. Het UWV ziet ‘beveiliger’ als een kansberoep. Oftewel, het is een beroep met grote kans op een baan. Daarom heeft het UWV de kosten op zich genomen.

Op 2 februari 2021 ben ik begonnen met de opleiding. Bijkomend voordeel: je hebt op dat moment ook geen sollicitatieplicht meer. In juni heb ik het theorie-gedeelte afgerond en in oktober het praktijk-gedeelte. En, mijn grijze pas behaal ik binnenkort. Inmiddels ben ik al een tijdje werkzaam als beveiliger, met veel plezier! Achteraf denk ik: het had zo moeten zijn.”

Ik wil de brochure 'Beveiliger worden' downloaden

Alles wat je wilt weten over het beroep beveiliger.

  Ik wil telefonisch contact

  Heb je vragen voor ons? Laat je nummer achter en we bellen je terug.

   Heeft u een vraag of wilt u eens sparren met onze specialisten? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter.

   085 - 40 13 714

   info@security-network.nl

   Eens verder praten?