Particulier Onderzoeker

Verduistering, diefstal, huwelijksproblemen… Het zijn slechts een paar voorbeelden van situaties waarvoor je als detective of particulier onderzoeker kan worden ingeschakeld. Je opdrachtgevers zijn zowel bedrijven als particulieren en je werkveld is zeer breed. Met de opleiding Particulier Onderzoeker leer je de fijne kneepjes van dit spannende beroep. Je doet basiskennis op van rechercheren, observeren en interviewen en leert daarnaast hoe je een rapport schrijft. In de opleiding komt ook wet- en regelgeving uitgebreid aan bod. Een particulier onderzoeker moet tenslotte precies weten wat zijn rechten, plichten, beperkingen en verantwoordelijkheden zijn.

Voor wie is deze opleiding bedoeld

De opleiding is bedoeld voor iedereen die van particulier onderzoeker zijn beroep wil maken. Het beroep, ook wel (privé)detective genoemd, is een vrij beroep dat je kunt uitoefenen als je het officiële SVPB-diploma Particulier Onderzoeker hebt behaald én een geldige vergunning hebt gekregen van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Na het afronden heb je alle kennis in huis om een professionele en grondige particulier onderzoeker te zijn.

Met het diploma op zak kun je een vergunning aanvragen om aan de slag te gaan als bijvoorbeeld:

  • Particulier onderzoeker
  • (Privé)detective
  • Rechercheur
  • Inspecteur

Details

  • Enige achtergrond in een beveiliging-gerelateerd beroep heeft de voorkeur, maar is zeker geen vereiste.
  • Een stageplaats is niet van toepassing.
  • De cursus wordt afgesloten met het officiële SVPB-examen. Hiermee haal je een diploma dat goed staat aangeschreven in de beveiligingswereld!

Studieduur

De opleiding duurt 6 maanden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Locatie

Schrijf jij je los in voor deze opleiding? Dan volg je deze opleiding op een door ons gekozen locatie. Dit is inclusief koffie/thee en eventueel een lunch. Een incompany-training verzorgen wij op jouw locatie.

Startdata

Op de hoogte gehouden worden over de nieuwe datum? Neem contact met ons op.

Kosten

Nog niet bekend

Interesse?

Laat dan hiernaast je gegevens achter en we nemen contact met je op om verder te praten over de mogelijkheden.

Heb je aanvullende vragen? Stel ze gerust!

Neem contact met mij op